Droomdoelpunt Gudelj in verhitte derby met drie directe rode kaarten

Reacties

De burenruzie tussen Real Betis en Sevilla heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. In een spectaculaire wedstrijd waarin een merkwaardige goal en drie directe rode kaarten te zien waren, was het laatste woord aan Nemanja Gudelj. Met een waanzinnige uithaal redde hij een punt voor Sevilla.

Droomdoelpunt Gudelj in verhitte derby met drie directe rode kaarten
© Pro Shots
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
1 - 1
Sevilla
Sevilla

Gudelj had eerder in de wedstrijd ook al een rol gehad bij de openingstreffer. De voormalig middenvelder van NAC Breda, AZ en Ajax speelde zondag als centrale verdediger en probeerde kort voor rust de bal weg te werken. Hij schoot echter tegen JesΓΊs Navas aan en het Sevilla-boegbeeld maakte zo een eigen goal. Navas stond op dat moment net een minuut in het veld, nadat hij was ingevallen voor Rafa Mir.

De ongelukkige tegentreffer was de tweede tegenvaller voor Sevilla in de eerste helft, want even eerder was Gonzalo Montiel met een rode kaart naar de kant gestuurd. Dit was een van de drie directe rode kaarten die zondagavond getrokken werd in de verhitte derby. Na de eigen goal van Navas werd het weer tien tegen tien, omdat Nabil Fekir werd weggestuurd vanwege een vermeende elleboogstoot. In de tweede helft moest ook Borja Iglesias van Betis inrukken.

Met een man meer ging Sevilla, dat bezig is aan een dramatisch seizoen, op zoek naar de gelijkmaker. Daar werd het een kleine tien minuten voor tijd voor beloond, toen Gudelj met een ongelooflijke uithaal scoorde. Voor de ServiΓ«r betekende het zijn tweede goal in Spaanse dienst.

Gudelj kreeg hierna ook nog kansen op de winnende goal. Eerst schoot hij op de lat en diep in blessuretijd stuitte Gudelj op Betis-keeper Claudio Bravo. Daardoor gingen Betis en Sevilla in evenwicht uit elkaar.

de doelpunten in beeld

de rode kaarten in beeld

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.