Het uit de Premier League gedegradeerde West Bromwich Albion heeft in het nieuwe seizoen de eerste klap al geïncasseerd. Yanic Wildschut zorgde als matchwinner namens Bolton Wanderers voor de grootste verrassing in de eerste speelronde van het Championship.

West Bromwich Albion
1 - 2
Bolton Wanderers

Na de degradatie wist West Bromwich Albion de selectie redelijk bij elkaar te houden en dus begon de club als een van de favorieten aan het Championship-seizoen. Die status kon het allesbehalve waarmaken op The Hawthorns. In de achttiende minuut zorgde Josh Magennis al voor de 0-1 namens de bezoekers. Die schade kon nog hersteld worden met de gelijkmaker van Harvey Barnes vlak voor rust.

West Brom was overduidelijk de dominante partij en maakte jacht op de winnende goal, maar die viel uiteindelijk aan de andere kant. De een kwartier voor tijd ingevallen Wildschut stond precies op de goede plek bij een corner na doorkoppen van David Wheater. De Nederlander tikte in de 89ste minuut de 1-2 binnen. Voor Wildschut betekende het een droomdebuut. De buitenspeler werd halverwege juli op huurbasis overgenomen van Norwich City en maakt het seizoen af bij Bolton.

Birmingham City
2 - 2
Norwich City

Bij Norwich kende Tim Krul zaterdagmiddag een minder succesvol debuut, al werd een nederlaag op de valreep nog voorkomen. Onel Hernández ontpopte zich met twee goals tot de redder in nood bij The Canaries, hij maakte de laatste van de twee in de 93ste minuut. Josh Maghoma en Viv Solomon-Otabor hadden toen al gescoord voor Birmingham, waar Maikel Kieftenbeld een basisplaats had.

Wigan Athletic
3 - 2
Sheffield Wednesday

Na in twee van de laatste drie seizoenen gestrand te zijn in de play-offs voor promotie zijn de ambities bij Sheffield Wednesday opnieuw hoog. Jos Luhukay moet die als manager waarmaken en hij kende een valse start van het nieuwe seizoen. The Owls liepen al snel achter de feiten aan door een vroege goal Michael Jacobs. Atde Nuhiu maakte nog wel gelijk, maar vervolgens scoorde Jacobs opnieuw. Het werd het verhaal van de middag: Sheffield Wednesday dat in de achtervolging moest. Na de 3-1 van Nick Powell haalde Luhukay landgenoot Joost van Aken nog naar de kant om met Lucas João een extra aanvaller te brengen, maar verder dan de aansluitingstreffer van Fernando Forestieri kwamen de bezoekers niet meer. Joey Pelupessy speelde 87 minuten mee bij de ploeg van Luhukay.