Droomdebuut Voskamp, Bakx blinkt uit bij Den Bosch

Zelden zal een debuut zo imponerend zijn geweest als dat van Johan Voskamp namens Sparta Rotterdam. Ook Istvan Bakx liet van zich spreken in het uitduel met Fortuna Sittard.

Sparta Rotterdam-Almere City FC 12-1Deze week werd Voskamp vastgelegd als nieuwe spits van Sparta en de aanvaller presteerde indrukwekkend tijdens zijn debuut. In de vierde minuut opende Voskamp de score en bleek een ware plaag voor de Almere City-defensie. Edwin Dekkers werd in de zeventiende minuut van het veld gestuurd na een overtreding op Voskamp, waarna Ruud Knol de toegekende strafschop benutte.

In het restant van de eerste helft etaleerde Voskamp zijn klasse. De spits, die overkwam van Helmond Sport, scoorde voor rust nóg vier keer en besliste dus al vroeg de wedstrijd. Na rust scoorde Voskamp nog drie keer en kwam daarom uit op acht treffers tijdens zijn debuut, mede door al zijn doelpunten won Sparta zijn eerste thuiswedstrijd met 12-1 van Almere City FC.

Helmond Sport-AGOVV Apeldoorn 1-0Nadat de ploeg vorige week al van FC Den Bosch had gewonnen boekte Helmond Sport thuis tegen AGOVV Apeldoorn zijn tweede overwinning van het seizoen. In de 26ste minuut kwam de thuisploeg tegen tien man te staan, toen René Bot van het veld werd gestuurd. Vier minuten later opende Bruno Andrade de score. Het bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd te zijn.

SC Cambuur-FC Emmen 2-1Ook SC Cambuur won voor de tweede keer dit seizoen. Vorige week moest FC Dordrecht er aan geloven, nu werd FC Emmen in Leeuwarden verslagen. Nassir Maachi, vorig seizoen zestien keer trefzeker in de Jupiler League, maakte in vijftigste minuut zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Reza Ghoochannejhad maakte er in de 78ste minuut 2-0 van en bezorgde zijn ploeg drie punten. Guus de Vries redde in de 84ste minuut de eer nog namens de bezoekers.

FC Volendam-FC Dordrecht 1-0In eigen huis won FC Volendam de eerste wedstrijd dit seizoen. FC Dordrecht werd zonder punten weer naar huis gestuurd. Melvin Platje volleerde na een kwartier de enige treffer van de wedstrijd binnen, na goed voorbereidend werk van de opgekomen rechtsback Maikel van der Werff. De Heen en Weer komt hierdoor op vier punten uit de eerste twee competitieduels dit seizoen.

RKC Waalwijk-Telstar 3-0Het vorig seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde RKC Waalwijk stelde in de eerste wedstrijd van het seizoen teleur door gelijk te spelen tegen FC Eindhoven, maar een week later heeft de ploeg van trainer Ruud Brood zijn eerste overwinning te pakken. Door treffers van Derk Boerrigter (twee) en Fred Benson werd Telstar voor eigen publiek verslagen en komt RKC op vier punten.

RBC Roosendaal-FC Eindhoven 1-2FC Eindhoven, dat vorige week RKC Waalwijk knap op een gelijkspel hield, presteerde ook nu weer prima. De ploeg van trainer Ernest Faber kwam knap terug van een 1-0 achterstand in Roosendaal. De openingstreffer van Marcel van der Sloot in de 51ste minuut werd teniet gedaan door Patrick N'Koyi, die twee keer het net wist te vinden. De winnende treffer was een benutte strafschop.

BV Veendam-Go Ahead Eagles 1-4Go Ahead Eagles ging maandag in de slotfase onderuit tegen Sparta, maar revancheerde zich voor de valse start. BV Veendam was geen partij voor de ploeg uit Deventer. Halverwege leidden de bezoekers al met 2-0 door treffers van Theo Vogelsang en Luis Pedro. Na rust bepaalden Koen van der Biezen, Pedro (beiden Go Ahead) en Pavel Cmovc (Veendam) de eindstand op 1-4.

Fortuna Sittard-FC Den Bosch 0-4Ook FC Den Bosch ging in de eerste speelronde op eigen veld onderuit, maar het uitduel met Fortuna Sittard leverde een overwinning op. Bakx was voor rust de grote man aan de kant van de bezoekers. De van RC Genk gehuurde aanvaller scoorde in de eerste helft drie keer en legde zo de basis voor de eenvoudige uitzege van zijn club FC Den Bosch.