Droomdebuut voor Pieters, Locadia ziet vervanger de show stelen

Erik Pieters kan terugkijken op een succesvol debuut voor Burnley, dat mede dankzij de inbreng van de linksback won van Southampton. Brighton & Hove Albion boekte eveneens een ruime zege bij de start van de Premier League.

Burnley
Burnley
3 - 0
Southampton
Southampton

Erik Pieters maakte bij Burnley zijn rentree in de Premier League. Zijn laatste duel dateerde van 13 mei 2018, met Stoke City op bezoek bij Swansea City. Het werd tegen Southampton een heugelijke middag voor de linksback. Het duel viel in de tweede helft de kant van Burnley op. Niemand bij Southampton werkte de bal weg nadat Pieters hem naar voren schoot. Ashley Barnes pikte op en rondde af.

Pieters was enkele minuten later ook de aangever bij de tweede goal. Nu gaf de Nederlander een voorzet vanaf de linkerkant en was het opnieuw Barnes die scoorde, nu met een intikker bij de tweede paal. Om de wedstrijd helemaal te beslissen maakte Johann Berg Gudmundsson er ook nog 3-0 van. Southampton leed knullig balverlies en de IJslander liep in zijn eentje op het doel af om te scoren.

Watford
Watford
0 - 3
Brighton & Hove Albion

Daryl Janmaat moest het bij Watford doen met een plek op de bank en zag zijn ploeg na een klein half uur op achterstand komen. Abdoulaye Doucouré werkte een pass van Pascal Gross in zijn eigen doel, waardoor Jürgen Locadia en Davy Pröpper konden juichen. Zij stonden in de basis, Alireza Jahanbakhsh ontbrak in de selectie van de bezoekers. Locadia had keeper Ben Foster al vroeg getest, maar zou na 64 minuten het veld verlaten voor Florin Andone.

Het bleek een goede zet van manager Graham Potter, want koud in het veld scoorde Andone. De aanvaller tikte bij de eerste paal raak op aangeven van Pröpper, die daarmee deelde in de feestvreugde. Brighton toonde zich effectief, want het was pas het eerste schot op doel in de tweede helft. Een andere invaller, debutant Neal Maupay zorgde met nog een kwartier te gaan voor 0-3. Lewis Dunk gaf een splijtende pass en nadat keeper Foster werd omspeeld, hoefde Maupay alleen nog af te drukken.

AFC Bournemouth
1 - 1
Sheffield United

Het gepromoveerde Sheffield United weerde zich kranig tegen AFC Bournemouth, maar moest na ruim een uur toch een tegentreffer slikken. Chris Mepham werkte de bal binnen nadat er een scrimmage ontstond uit een hoekschop. Nathan Aké probeerde het kort daarvoor nog met een halve omhaal, maar hij had minder succes. Sheffield creëerde na de treffer ook minder kansen, waar het er voor rust nog bij vlagen gevaarlijk uitkwam. Toch volgde de gelijkmaker nog via invaller Billy Sharp, die de bal uit een klutssituatie na een voorzet vanaf de rechterflank in het doel kreeg en Sheffield heel blij maakte.

Crystal Palace
0 - 0
Everton
Everton

Everton versterkte zich dankzij technisch directeur Marcel Brands met verschillende spelers, maar manager Marco Silva stelde er nog geen op. De bezoekers kregen de eerste mogelijkheden in de eerste helft, die verder niet heel sprankelend was. Vlak na rust was het Crystal Palace dat zich meldde voor het doel, via onder anderen Jordan Ayew en Max Meyer. Geen van hen had succes. Linksback Patrick van Aanholt zag vervolgens dat Everton in het laatste kwartier door moest met tien man. Morgan Schneiderlin pakte zijn tweede gele kaart. Gescoord werd er niet meer.