Droom wordt werkelijkheid voor Real Madrid-aanwinst Camavinga

Reacties

Real Madrid zette deze zomer alles op alles voor de komst van Kylian Mbappé, maar haalde uiteindelijk een ander supertalent weg uit Frankrijk. Eduardo Camavinga maakte de langverwachte transfer naar de Europese top en kan niet wachten om te beginnen bij zijn nieuwe club.

Droom wordt werkelijkheid voor Real Madrid-aanwinst Camavinga
© Pro Shots

Camavinga staat al een tijdje bekend als een van de grootste talenten van dit moment en maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Stade Rennes. De defensieve middenvelder groeide al snel uit tot een basisspeler en had als achttienjarige al 88 duels voor Rennes achter zijn naam staan. Hij kwam 71 keer in actie in de Ligue 1; in de vijf Europese topcompetities is er geen jongere speler met meer competitiewedstrijden in zijn rugzak.

Camavinga werd al een tijdje in verband gebracht met een toptransfer en deze zomer kwam het er dus van. Stade Rennes moest zijn pareltje ook wel verkopen, aangezien Camavinga nog maar een contract voor een seizoen had en de middenvelder niet wilde bijtekenen. Een deal met Paris Saint-Germain zag Rennes niet zitten; met een akkoord met Real Madrid kon de club beter leven.

Zo vervolgt Camavinga zijn loopbaan in Spanje. 'Dit is een droom die werkelijkheid is geworden', stamelde de jongeling bij Frankrijk Onder-21. Hij heeft overigens ook al drie interlands voor het eerste elftal van Frankrijk gespeeld. 'Ik kan niet wachten om het stadion te ontdekken. Ik kan niet wachten om straks in Estadio Santiago Bernabéu te mogen spelen.'

Met Camavinga haalt Real een stand-in voor Casemiro in huis. 'Het ging op een gegeven moment heel snel', zegt de Fransman over zijn transfer. 'Ik ben ontzettend blij en trots. Straks ga ik terug naar Rennes om mijn spullen te pakken en verhuis ik naar Madrid, waar ik mijn weg zal vervolgen. Het is geweldig om dit allemaal mee te mogen maken.'

Camavinga, de enige speler voor wie Real Madrid deze zomer een transfersom betaalde, kan volgende week zondag zijn debuut maken voor zijn nieuwe club. Real neemt het dan in La Liga op tegen Celta de Vigo. 

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.