Drogba schiet Marseille naar finale UEFA Cup

Didier Drogba zorgde ervoor dat Olympique Marseille zich plaatste voor de finale van de UEFA Cup. De Ivoriaanse doelpuntenmachine maakte de enige goals in deze halve finale.

In het Vélodrome moest de beslissing vallen na de 0-0 van twee weken terug op Saint James' Park. Didier Drogba zorgde voor die beslissing. De aanvaller, die vorige week nog werd uitgeroepen tot beste voetballer in de Franse competitie, maakte beide doelpunten op weg naar een 2-0 overwinning van Olympique.

Drogba bewees daarmee het goudhaantje te zijn voor L'OM, net zoals Fernando Morientes dat is voor de landgenoten van AS Monaco in de Champions League. De geboren Ivoriaan maakte dit seizoen in Europees verband al elf goals, waarvan zes in de UEFA Cup.

In de achttiende minuut opende Drogba de score, via een Franse counter na een mislukte Engelse vrije trap. Camel Meriem speelde de bal in Drogba's voeten, waarna de topscorer Aaron Hughes omspeelde en de bal langs doelman Shay Given schoot. En in de 82ste minuut forceerde hij de beslissing, door een vrije trap van invaller Laurent Batlles binnen te tikken.

De zege kwam de Franse ploeg het meest toe in het boeiende en zeer open duel. In de eerste helft was Marseille de betere partij, na rust probeerde Newcastle de thuisploeg onder druk te zetten. Maar Alan Shearer, Laurent Robert en Lee Bowyer slaagden er niet in hun kansen te verzilveren.