Drogba helpt Chelsea aan de winst in Valencia

Chelsea poetste een achterstand weg in Valencia. Didier Drogba maakte de winnende treffer. Schalke won in Rosenborg.

Drogba helpt Chelsea aan de winst in Valencia

Valencia-Chelsea 1-2
Valencia begon sterk tegen Chelsea, maar het was de ploeg van coach Avram Grant die de zege opstreek in een wedstrijd die weinig hoogtepunten kende. David Villa had in de negende minuut Valencia op voorsprong gezet nadat hij de bal in de kluts voor zijn voeten had gekregen. Chelsea kwam binnen tien minuten op gelijke hoogte door een eigen goal van Emiliano Moretti, die de bal in eigen doel gleed vlak voordat Joe Cole kon toeslaan.

Diezelfde Cole hielp in de tweede helft mee aan de voorsprong. Met buitenkant rechts stuurde hij Drogba de diepte in, waarna de Ivoriaanse spits heel overtuigend doelman Timo Hildebrand klopte met een diagonale knal.

Rosenborg BK-Schalke 04 0-2
Schalke counterde Rosenborg vakkundig weg. De Noren waren het meest op de helft van de Duitsers te vinden, maar de bezoekers toonden het betere voetbal en wisten het net wél te vinden via Jermaine Jones en Kevin Kuranyi. Jones scoorde nadat Ivan Rakitic de bal achter de Noorse defensie had gelegd. Vlak voor tijd was het Kuranyi die met een bekeken schot in de verre hoek een counter afrondde.

Chelsea heeft vier punten, Schalke en Valencia hebben er drie, terwijl Rosenborg er eentje heeft.

Bekijk hier al onze video's