Dringen bij Liverpool; Suarez staat voor terugkeer

Liverpool moet het nog één wedstrijd zonder hem stellen, maar na het thuisduel met Southampton heeft trainer Brendan Rodgers weer de beschikking over Luis Suarez.

Dringen bij Liverpool; Suarez staat voor terugkeer

Komende woensdag, als Liverpool het in de Capital One Cup opneemt tegen rivaal Manchester United, keert Suárez waarschijnlijk terug in het team, tot tevredenheid van Rodgers. 'Ik kijk uit naar zijn terugkeer. Hij traint met dezelfde intensiteit als waarmee hij wedstrijden zou spelen. Je kunt wedstrijden natuurlijk nooit helemaal nabootsen, maar hij werkt keihard.'

En dat is nodig ook; Suárez speelde zijn laatste duel voor Liverpool op 28 juli. Alhoewel: 'Sinds de competitiestart hebben we wat vriendschappelijke wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld, zowel onderling als tegen andere tegenstanders', verklapt Rodgers. 'Daarnaast heeft Luis met het Uruguayaans elftal een aantal wedstrijden gespeeld.'

Het is nog maar de vraag waar Suárez gepositioneerd wordt. Op de plek waar hij vorig seizoen zo veel furore maakte - in de spits - maakt nu Daniel Sturridge wekelijks indruk. In de eerste drie duels (driemaal 1-0 winst) maakte hij de enige treffer. Ook in de 2-2 tegen Swansea City scoorde hij één keer. Daarmee lijkt hij wel verzekerd te zijn van zijn plek.

Een luxeprobleem voor Rodgers, maar dat lijkt zichzelf (voorlopig) op te lossen. Door de blessure van nummer 10 Philippe Coutinho komt er voorin een plekje vrij. Het is onwaarschijnlijk dat Suárez diens plek overneemt, maar na wat schuiven zou de oud-Ajacied zomaar op een van de flanken terecht kunnen komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen