Driemaal scheepsrecht? Man City krijgt nieuwe kans op FA Cup-finaleticket

Reacties

Manchester City heeft zich dankzij een zege op Southampton opnieuw geplaatst voor de halve finale van het FA Cup-toernooi. In de afgelopen twee jaar was dit het eindstation voor The Citizens; deze keer hoopt Pep Guardiola dat de laatste horde naar de eindstrijd wél genomen kan worden.

Driemaal scheepsrecht? Man City krijgt nieuwe kans op FA Cup-finaleticket
Southampton
Southampton
1 - 4
Manchester City
Manchester City

Guardiola is bezig aan zijn zesde seizoen bij City en werd reeds drie keer kampioen van Engeland, terwijl hij al vier keer de League Cup aan zijn palmares toevoegde. De FA Cup heeft Guardiola tot dusver echter pas één keer gewonnen, in het seizoen 2018/19. In de twee seizoenen hierna ging het mis in de halve finale van het bekertoernooi, eerst tegen Arsenal en vervolgens tegen Chelsea. Laatstgenoemde ploeg zou ook dit seizoen weer de tegenstander kunnen worden bij de laatste vier.

In het St. Mary's Stadium kwam City met de schrik vrij toen Adam Armstrong in de openingsfase de paal raakte. Aan de overkant was het een minuut later wél raak: Stevens kreeg de bal bij het uitverdedigen niet goed weg en Gabriel Jesus bediende Raheem Sterling, die afdrukte. De bezoekers hadden hierna de overhand en Ilkay Gündogan raakte nog het aluminium. Het was daarom extra zuur voor City dat Aymeric Laporte vlak voor rust een eigen doelpunt maakte: 1-1.

De beelden van de doelpunten staan onderaan dit verslag.

Na rust kwam alles toch nog goed voor City, dat zijn voorsprong herstelde met een benutte strafschop van Kevin De Bruyne (1-2) en uitbreidde via doelpunten van Phil Foden en Riyad Mahrez. Vooral de treffer van Foden mocht er zijn: de invaller liet Fraser Forster kansloos met een heerlijke streep in de verre hoek. Overigens was ook Mahrez als wisselspeler binnen de lijnen gekomen bij City.

Met de kwalificatie van City is het deelnemersveld voor de laatste vier bijna compleet. Chelsea plaatste zich zaterdag al voor de halve finale en werd eerder deze zondag gevolgd door Crystal Palace. Het laatste ticket gaat naar Nottingham Forest of Liverpool; deze twee ploegen staan om 19.00 uur tegenover elkaar.

de doelpunten in beeld:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.