Drie Nederlanders en Feyenoorder nog in de race voor titel Golden Boy 2019

Reacties

De lijst van kandidaten voor de eretitel Golden Boy 2019 is teruggebracht van zestig naar veertig kandidaten. Matthijs de Ligt won die titel vorig jaar en is ook nu nog een van veertig talenten op de lijst. Hij krijgt gezelschap van twee landgenoten.

Drie Nederlanders en Feyenoorder nog in de race voor titel Golden Boy 2019

De Golden Boy-award wordt ieder jaar door het Italiaanse Tuttosport uitgereikt aan de beste speler van 21 jaar of jonger die actief is in een van de hoogste divisies in Europa. De Ligt werd vorig jaar de tweede Nederlander die de award won nadat Rafael van de Vaart in 2003 de allereerste winnaar werd. Tussen de twee Nederlanders gingen achtereenvolgens Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fàbregas, Sergio Agüero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze, Isco, Paul Pogba, Raheem Sterling, Anthony Martial, Renato Sanches en Kylian Mbappé met de prijs aan de haal. De Ligt kan dus de eerste speler worden die de award twee keer wint.

De twintigjarige verdediger, die afgelopen zomer de overstap maakte van Ajax naar Juventus, heeft nog concurrentie van twee landgenoten: PSV-aanvaller Donyell Malen en Justin Kluivert, flankspeler bij AS Roma. Ook staat er nog een Feyenoorder bij de laatste veertig: de Colombiaan Luis Sinisterra. Dat de Feyenoorder ineens weer op de lijst staat, is opvallend te noemen. Bij de bekendmaking van de laatste tachtig én zestig namen stond de Colombiaan namelijk niet meer bij de overgebleven namen. 

De overgebleven veertig namen zijn hier te vinden. Op 15 oktober wordt bekend welke twintig kandidaten de laatste schifting hebben overleefd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.