Drie maanden schorsing voor Stuttgart-speler die onder valse naam speelde

Reacties

Silas Katompa Mvumpa, de man die tot voor kort bekend stond onder de naam Silas Wamangituka, is voor drie maanden geschorst door de DFB. De Duitse voetbalbond legt de middenvelder/aanvaller van VfB Stuttgart tevens een boete op nadat bekend werd dat hij onder een valse naam speelde.

Drie maanden schorsing voor Stuttgart-speler die onder valse naam speelde
© Pro Shots

Katompa Mvumpa kwam onlangs naar buiten met het nieuws dat hij jarenlang onder een valse identiteit speelde. Hij speelde niet alleen onder een valse naam, maar hij erkende ook 22 jaar te zijn in plaats van 21 jaar. 'Mij is duidelijk geworden dat ik geen angst hoef te hebben en dat ik alles op tafel moest leggen. Ik had deze stap niet durven wagen als Stuttgart niet mijn tweede thuis was geworden. Ik voel me veilig', zei hij na het bekendmaken van het nieuws. 

De Duitse voetbalbond heeft nu besloten om Katompa Mvumpa te schorsen tot en met 11 september en een boete van dertigduizend euro op te leggen. Zowel de speler zelf als VfB Stuttgart, waarvoor hij het afgelopen seizoen elf keer scoorde in de Bundesliga, is akkoord gegaan met de straf.

'Het was voor hem en ons duidelijk dat Silas gesanctioneerd zou worden door de DFB en volgens de statuten moet dat ook zo. De uitspraak houdt ook rekening met de bijzondere omstandigheden in dit geval. We zijn blij dat deze zaak nu gesloten is', laat VfB Stuttgart op de website weten.

Spelersprofiel

S. Katompa Mvumpa


Geboortedatum:
6 oktober 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Kinshasa
Nationaliteit
Congo DR
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
VfB Stuttgart
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.