Opmerkelijk: Stuttgart-middenvelder geeft ware identiteit bloot

Reacties

Silas Wamangituka is dinsdag met een opvallende bekentenis gekomen. De middenvelder van VfB Stuttgart speelde onder een valse naam.

Opmerkelijk: Stuttgart-middenvelder geeft ware identiteit bloot
© Pro Shots

Want eigenlijk heet hij Silas Katompa Mvumpa, zo vertelde hij ook zijn club. Vanwege angst voor de consequenties voor hem en zijn familie in DR Kongo leefde hij jaren met zijn geheim. Met steun van zijn nieuwe zaakwaarnemer durfde hij zijn ware identiteit te openbaren.

'Mij is duidelijk geworden dat ik geen angst hoef te hebben en dat ik alles op tafel moest leggen', zegt de middenvelder op de clubwebsite. 'Ik had deze stap niet durven wagen als Stuttgart niet mijn tweede thuis was geworden. Ik voel me veilig.'

Met zijn bekentenis voelt hij zich verlost. 'Ik hoop dat ik andere spelers moed kan geven die met vergelijkbare ervaringen met zaakwaarnemers te maken hebben.' Want Katompa Mvumpa is het slachtoffer van zijn vorige zaakwaarnemer, die hem onder druk zette een andere identiteit aan te nemen en naast zijn naam ook zijn geboortedatum aan te passen.

Inmiddels zijn de juiste papieren bij VfB Stuttgart gekomen. De Bundesliga-club heeft ook de Duitse bond geïnformeerd over de situatie en verwacht dat het geen consequenties zal hebben voor de inzetbaarheid van de middenvelder, die in 2019 neerstreek bij Die Schwaben.

Spelersprofiel

S. Katompa Mvumpa


Geboortedatum:
6 oktober 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Kinshasa
Nationaliteit
Congo DR
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
VfB Stuttgart
Nationaal team:
DR Congo
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.