Drie goals in vier dagen tijd: Wijnaldum is los in Saoedi-Arabië

Al Ettifaq heeft zonder moeite de laatste zestien van het Kings Cup-toernooi bereikt. Georginio Wijnaldum droeg met de openingstreffer bij aan een ruime zege op Jeddah: 4-0.

Wijnaldum maakte drie dagen geleden in de competitie zijn eerste doelpunten voor Al Ettifaq. Mede dankzij een dubbelslag van de Nederlander won de ploeg van Steven Gerrard met 4-3 van Al Tai. Zondag was het in de bekerwedstrijd tegen Jeddah, dat op het tweede niveau actief is, weer raak voor Wijnaldum. Twintig minuten voor rust tikte hij uit een indraaiende voorzet de 1-0 binnen.

Moussa Dembélé maakte hierna twee goals, waardoor Al Ettifaq met een riante 3-0 voorsprong ging rusten. Op aangeven van Wijnaldum verzorgde Mohammed Al Kuwaykibi in de tweede helft het slotakkoord.