Drie besmettingen bij FC Köln in cruciale week voor Bundesliga

Reacties

In een zeer belangrijke week voor de Duitse clubs, waarin duidelijk moet worden of het seizoen in de Bundesliga afgemaakt kan worden, zijn drie personen bij 1. FC Köln positief getest op het coronavirus. De trainingen worden ondanks dit bericht gewoon doorgezet.

Drie besmettingen bij FC Köln in cruciale week voor Bundesliga
© Pro Shots

Köln, de huidige nummer tien van de Bundesliga, maakt de identiteit van het trio niet bekend. De besmette personen, die overigens symptonenvrij waren, zijn direct naar huis gestuurd voor een veertiendaagse quarantaine. De spelers die negatief getest werden zullen gewoon blijven trainen, in aanloop naar een mogelijke herstart van de competitie. De clubs hopen in het weekend van 16 mei weer te kunnen beginnen.

Donderdag had de Duitse bondskanselier Angela Merkel een conference call met de premiers van de verschillende Duitse deelstaten. De verwachting was dat er na deze vergadering al een knoop zou worden doorgehakt over het herstarten van de profcompetities, maar zover kwam het niet. Besloten werd om eerst alle spelers en stafleden bij de clubs uitgebreid te testen. Drie werknemers van Köln, de club van Kingsley Ehizibue, zijn dus positief getest.

Zorgen maakt men zich bij Köln ondanks dit nieuws niet. 'De gezondheid en privacy van onze spelers en medewerkers staat altijd bovenaan', zegt directeur Horst Heldt. 'De eerder getroffen maatregelen en de strategie van het regelmatig afnemen van tests hebben bewezen dat we nu met individuele oplossingen kunnen reageren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.