Drie aanvoerders in drie duels: tegen Polen is Memphis captain van Oranje

Reacties

Memphis Depay is zaterdag de aanvoerder van het Nederlands elftal. De verwachting is dat Louis van Gaal tegen Polen weer voor grotendeels dezelfde basiself zal kiezen als in het duel met België. De bondscoach moet alleen voor Virgil van Dijk, die eerder vrijaf kreeg, een vervanger aanwijzen.

Drie aanvoerders in drie duels: tegen Polen is Memphis captain van Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Polen
Polen

Na de wedstrijd tegen België koos Van Gaal woensdag tegen Wales voor elf andere namen. Onder anderen Jordan Teze, Jerdy Schouten, Cody Gakpo en Tyrell Malacia kregen de kans. Zij worden tegen Polen waarschijnlijk weer naar de bank verwezen.

Tegen Polen keren onder anderen Frenkie de Jong, Daley Blind, Denzel Dumfries en Steven Bergwijn terug in de basis. Memphis Depay zal de aanvoerdersband dragen nu Van Dijk er niet bij is. De plek van de captain in de defensie wordt waarschijnlijk overgenomen door Matthijs de Ligt of Stefan de Vrij, die tegen Wales nog de aanvoerder was.

Van Gaal wilde vrijdag op de persconferentie nog niet zijn opstelling bekendmaken, omdat hij de bondscoach van Polen niet wijzer wil maken. 'Het is ook het spel van de tactiek, als ik mijn opstelling verraad weet hij al hoe ik ga spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.