Drenthe tweemaal trefzeker voor winnend Hércules

Hércules Alicante is hekkensluiter af na de overwinning op Real Sociedad (1-3). Royston Drenthe was met twee doelpunten de grote man bij de bezoekers.

Het was een heuglijke dag voor het geplaagde Hércules. De eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Miroslav Djukic werd in winst omgezet. Diens aanstelling zorgde dientengevolge voor het gewenste schokeffect.

Hércules, waar Drenthe in de basis stond en Piet Velthuizen op de bank zat, kwam twintig minuten voor tijd op voorsprong door een doelpunt van Javier García Portillo. De speler maakte met zijn treffer een einde aan een doelpuntloze reeks van ruim elfhonderd minuten zonder uitdoelpunt.

Met het doelpunt leek een last van de schouders van de bezoekers af te vallen. Een droge schuiver van Drenthe zorgde vijf minuten voor tijd voor verdubbeling van de score en de Nederlander tekende kort voor tijd zelfs voor de 0-3 met een schot van afstand. In de blessuretijd deed de thuisploeg in de persoon van Diego Ifran nog iets terug.

Hércules komt met de winst op 29 punten uit dertig wedstrijden en passeert UD Almería, dat nu de rode lantaarn in het bezit heeft.

Overige uitslagen:Espanyol-Racing Santander 1-2Levante-Málaga 3-1Deportivo La Coruña-Real Mallorca 2-1 Foto: VI Images