Drenthe kijkt in de spiegel: 'Dacht dat ik God was'

Reacties

Royston Drenthe is sinds een paar weken speler van Racing Mérida, uitkomend in de krochten van het Spaanse voetbal. In een interview is de linksback openhartig over hoe het zo ver heeft kunnen komen, vijftien jaar nadat hij voor Real Madrid tekende en de wereld aan zijn voeten leek te liggen.

Drenthe kijkt in de spiegel: 'Dacht dat ik God was'
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik was twintig jaar oud en aan de top van mijn carrière. Het was mijn droom om de kleedkamer van Real Madrid binnen te lopen, dat vergeet ik nooit meer. Maar je hebt een leven als voetballer en een leven als mens. Dat kun je tot een bepaald punt mengen, maar ik zag niet in dat ik meteen mijn levensstijl moest aanpassen. Nu ben ik me ervan bewust dat ik niet het goede deed, dat ik fouten heb gemaakt', vertelt Drenthe tegenover AS.

'Ik was niet klaar om een prof te zijn. Ik dacht dat ik God was, hield van een feestje en dat kun je niet combineren met voetbal.' Nu concentreert de ex-Feyenoorder zich op zijn periode in Mérida, een afgelegen stadje in het zuidwesten van Spanje, en op zijn familie. 'Ik leer iedere keer weer bij, maar wat gebeurd is, is gebeurd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.