Drenthe goud waard voor Sparta: 'Ik mag trots op mezelf zijn'

Reacties

Ruim twaalf jaar na zijn Feyenoord-debuut heeft Royston Drenthe zijn eerste doelpunt in Nederlandse dienst gemaakt. De 31-jarige linkspoot van Sparta Rotterdam ging uit zijn dak.

Drenthe goud waard voor Sparta: 'Ik mag trots op mezelf zijn'

Op 15 januari 2006 debuteerde Drenthe in het Nederlandse profvoetbal. De Rotterdammer speelde uiteindelijk 36 duels in het Feyenoord-shirt zonder te scoren voor hij in de zomer van 2007 zijn carrière voortzette bij Real Madrid. Zijn Spaanse avontuur bleek het begin van een weinig succesvolle gang langs de nodige buitenlandse clubs om in 2017 een punt te zetten achter zijn profloopbaan.

Afgelopen zomer keerde hij bij Sparta terug in het Nederlands betaald voetbal. 'Sparta is mijn reddende engel', zei de enkelvoudig Oranje-international bij het tekenen van een eenjarige verbintenis. In zijn vierde competitieduel voor de Kasteelheren heeft Drenthe dan eindelijk ook zijn eerste doelpunt gemaakt in het Nederlandse profvoetbal. Hij redde op zijn beurt zijn club.

Met zijn primeur-treffer brak Drenthe een kwartier voor tijd namelijk de ban tegen FC Eindhoven, dat uiteindelijk met een 2-0 nederlaag Het Kasteel verliet. Hij vierde het uitbundig. 'Soms juich je heel rustig, maar ik zag bij deze goal de opluchting bij iedereen', zei hij bij FOX Sports. Het was sowieso een mooie dag voor Drenthe, die vandaag ook zijn tweede single uitbracht.

De goal van Drenthe deed trainer Henk Fraser goed. 'Royston heeft belangrijke dingen; de energie, de drive en de passie voor deze sport. Royston is niets veranderd ten opzichte van toen ik hem onder me had bij Feyenoord Onder-13. Het mooie is ook dat de hele bank bovenop hem sprong toen hij scoorde.'

Drenthe: 'Dit voelt prettig, dit voelt goed, dit maakt me een gelukkige man. Ik heb heel veel van mezelf moeten eisen. Maar ik wist ook op het moment dat ik hier aan begon dat dat nodig was. Ik ben geholpen door heel veel mensen, die ben ik ook enorm dankbaar, maar uiteindelijk moest ik het toch zelf doen. Dan komt het aan op een beetje mentaliteit, dus dan mag ik toch wel trots op mezelf zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.