Dreigende taal Leipzig blijkt niet voor niets: trainer na half jaar ontslagen

Reacties

RB Leipzig heeft zondag afscheid genomen van trainer Jesse Marsch. De 48-jarige Amerikaan werd in de zomer aangesteld als opvolger van Julian Nagelsmann, maar moet het veld ruimen na de 2-1 nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Union Berlin.

Dreigende taal Leipzig blijkt niet voor niets: trainer na half jaar ontslagen
© Pro Shots

Directeur Oliver Mintzlaff kondigde al aan dat het 'angstaanjagend slechte' optreden niet zonder consequenties kon blijven. Het blijkt geen loos dreigement te zijn geweest. Marsch is na veertien competitieduels al weer ontslagen. In de zomer tekende de Amerikaanse trainer nog een tweejarig contract toen hij overkwam van Red Bull Salzburg.

Marsch was bij de Oostenrijkse zusterclub succesvol door twee keer kampioen te worden, maar dat bleek geen garantie voor succes bij de grootste club van de Red Bull-familie. Leipzig, onder Nagelsmann nog tweede en derde in de Bundesliga, staat op de teleurstellende elfde plaats nadat de laatste drie competitieduels allemaal nederlagen opleverden.

Leipzig benadrukt in het statement dat club en trainer gezamelijk tot het besluit zijn gekomen om niet met elkaar verder te gaan. Mintzlaff stelt dat het afscheid hem zwaar valt. 'Omdat ik Jesse als mens en als trainer zeer waardeer. Helaas pakte de samenwerking niet uit zoals gehoopt en was deze stap noodzakelijk, omdat de ontwikkeling uitbleef.'

En dus krijgt Brian Brobbey een nieuwe trainer. De van Ajax overgekomen spits startte vorige week zondag tegen Bayer Leverkusen voor het eerst in de basis, maar werd al voor rust gewisseld. Marsch bood daar later zijn excuses voor aan. Het was een van zijn laatste acties als trainer van Leipzig. Assistent-coach Achim Beierlorzer vervangt hem voorlopig. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.