Dramatische resultaten zorgen voor ontslag McClaren

Steve McClaren is niet langer de trainer van VfL Wolfsburg. De Engelse coach werd aan de kant gezet vanwege de dramatische resultaten in de Bundesliga. Wolfsburg begon dit seizoen nog met titelaspiraties, maar moet het vooralsnog doen met een zeer teleurstellende twaalfde plaats.

Dramatische resultaten zorgen voor ontslag McClaren

Bij Die Wölfe neemt Pierre Littbarski voorlopig de honneurs waar. De assistent moet de miljoenenclub uit het sportieve dal zien te leiden tot er een opvolger is gevonden.

Dit weekeinde verloor McClaren, die vorig seizoen FC Twente nog naar de landstitel gidste, met Wolfsburg van Hannover 96: 1-0.

In het duel vond een opmerkelijk incident plaats. Tot grote woede van McClaren eiste Diego een strafschop op, terwijl Patrick Helmes normaliter de aangewezen man is. Diego faalde vanaf elf meter en kon zodoende de achtste competitienederlaag niet voorkomen. Het incident is exemplarisch voor het seizoen: McClaren krijgt de aanwezige vedetten niet aan de praat.

Mede dankzij sponsor en grootaandeelhouder Volkswagen kon McClaren wel de Wolfsburg-selectie tijdens de afgelopen transferperiode uitgebreid versterken. Voor 54 miljoen euro werden Tuncay Sanli, Patrick Helmes, Jan Polak, Yohandry Orozco, Dieumerci Mbokani en Ja-Cheoul Koo binnengehaald.

Lang kreeg de voormalig Twente-coach echter niet de gelegenheid zijn aankopen in te zetten, aangezien het geduld bij de ambitieuze clubleiding niet oneindig bleek.

McClaren begon, na onder meer assistent te zijn geweest bij Manchester United, in 2001 aan zijn eerste klus als hoofdtrainer: destijds bij Middlesbrough. Aldaar vertrok hij na vijf seizoenen om bondscoach van Engeland te worden. Dit avontuur mislukte compleet aangezien The Three Lions verzuimden zich te plaatsen voor het EK van 2008, waarop McClaren als zondebok werd aangewezen.

Bij Twente nam McClaren revanche met het kampioenschap. Die prestatie was de aanleiding voor zijn overgang naar het amitieuze Wolfsburg.

Het is zeer waarschijnlijk dat Ralf Rangnick de opvolger gaat worden. Hij stapte dit seizoen op bij Hoffenheim. De trainer was het niet eens met de overgang van Luiz Gustavo naar Bayern München en trok zijn conclusies. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's