Dramatische cijfers: Solskjaer faalt hopeloos in de Champions League

Als speler beleefde Ole Gunnar Solskjaer veel plezier aan de Champions League; als manager is dat vooralsnog duidelijk anders. Manchester United verloor dinsdag met 2-1 van Young Boys en dat was zeker niet de eerste tegenvaller onder Solskjaer in het miljardenbal.

BSC Young Boys
2 - 1
Manchester United

Solskjaer, matchwinner in de historische finale van 1999 tegen Bayern München, zat dinsdag voor de elfde keer als manager op de bank bij een Champions League-wedstrijd van United. Van die elf duels werden er liefst zeven (!) verloren. Hierdoor kwam United vorig seizoen al niet tot de knock-outfase van het toernooi.

Dit seizoen moet United meteen in de achtervolging, na een zeer teleurstellende avond in Zwitserland. United liet veel te weinig zien en noteerde over de hele wedstrijd maar twee doelpogingen. De laatste was van Cristiano Ronaldo, in de 25ste minuut. De Portugees was ook verantwoordelijk voor de eerste United-doelpoging; dit leverde de bezoekende ploeg na een klein kwartier een 0-1 voorsprong op.

Het ging mis na de rode kaart voor Aaron Wan-Bissaka, die al in de eerste helft werd weggestuurd. Young Boys kwam in het tweede bedrijf op gelijke hoogte en trok in blessuretijd zelfs aan het langste eind. Een te korte terugspeelbal van Jesse Lingard werd opgepikt door Jordan Siebatcheu, die de 2-1 maakte.

'Dat kan gebeuren in het voetbal', stelde aanvoerder Harry Maguire na afloop. 'Mensen maken fouten. We geven Jesse hier natuurlijk niet de schuld van: ik denk dat iedereen op het veld vandaag wel een fout heeft gemaakt. Ik weet zeker dat Jesse hier weer bovenop zal komen.'

Van paniek is volgens Maguire nog geen sprake: 'We kregen in de tweede helft niet eens zo heel veel kansen tegen, dus dat die goal in blessuretijd nog viel, was natuurlijk een enorme teleurstelling. Maar dit is pas de eerste wedstrijd in de groep. We gaan de volgende wedstrijd gewoon proberen te winnen en hopen dan een reeks te kunnen neerzetten.'