Drama rond Afrika Cup-duel: minstens zes doden bij stadion-stormloop

Reacties

Het Afrika Cup-duel tussen Kameroen en De Comoren is maandagavond overschaduwd door een drama buiten het stadion. Bij een stormloop zijn minstens zes mensen om het leven gekomen.

Drama rond Afrika Cup-duel: minstens zes doden bij stadion-stormloop
© imago

De achtste finale tussen gastland Kameroen en De Comoren had een groot feest moeten worden. Op het veld was er veel te genieten, maar buiten het stadion ging het gruwelijk mis. Verschillende gezaghebbende media, waaronder de BBC, beschrijven hoe er een enorme stormloop ontstond van mensen die het stadion in probeerden te komen.

Het gaat om het Paul Biya Stadium in Olembé, vlak bij hoofdstad Yaoundé. Het stadion heeft een capaciteit van 60.000 man, maar mocht vanwege de coronamaatregelen voor tachtig procent gevuld worden, waardoor er 48.000 mensen welkom waren.

Volgens lokale autoriteiten probeerden er echter meer mensen binnen te komen en daarbij raakten sommigen in de verdrukking. Volgens de eerste bevestigde berichten zijn er zeker zes doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt. Persbureau AFP spreekt al van acht doden. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.