Drama bij nieuwe remise Oranje Vrouwen

Reacties

Na de doelpuntloze start tegen Brazilië hebben de Oranje Vrouwen ook hun tweede duel op het Tournoi de France gelijkgespeeld. Tegen Canada werd het 0-0.

Drama bij nieuwe remise Oranje Vrouwen
© Pro Shots
Canada
Canada
0 - 0
Nederland
Nederland

Het Corona-virus speelde een rol in de voorbereiding op het duel met Canada. Verdediger Aniek Nouwen en keeperstrainer Erskine Schoenmakers verlieten uit voorzorg het trainingskamp van de Leeuwinnen.

Het duel in Calais zelf bood zaterdag reden voor meer dramatische momenten. Daniëlle van den Donk ging na een half uur in tranen van het veld. Een enkelblessure dwong de middenvelder tot een voortijdige aftocht.

Kort na rust was het de beurt aan Lize Kop om noodgedwongen en teleurgesteld naar de kant te moeten. De Ajax-goalie kreeg een rode kaart voorgehouden na een overtreding op de doorgebroken Nichelle Prince.

Met Loes Geurts als vervanger onder de lat moest Oranje de resterende veertig minuten zien te overleven. Canada voerde de druk op, maar stuitte steeds op Geurts of het aluminium. De Leeuwinnen, waar Shanice van der Sanden en Lieke Martens in de tweede helft hun entree maakten, bleef een tegendoelpunt bespaard.

Dinsdag is de confrontatie met gastland Frankrijk voor Oranje het sluitstuk van het Tournoi de France.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.