Douglas geeft WK-droom met Oranje op

Reacties

Toen hij in 2011 zijn Nederlandse paspoort ontving hoopte Douglas Franco Teixeira op een toekomst in Oranje, maar tweeënhalf jaar later wacht hij nog op zijn debuut en dus verwacht hij geen deelname aan het WK komende zomer in zijn geboorteland Brazilië.

Douglas geeft WK-droom met Oranje op

In oktober 2012 werd hij door bondscoach Louis van Gaal nog wel bij de selectie gehaald voor de WK-kwalificatieduels met Andorra en Roemenië, maar tot speeltijd in het Nederlands elftal kwam het niet. 'Ik heb na die ene keer bij Oranje nooit meer iets gehoord. Ik heb ook niet het idee dat ik hier in Rusland gevolgd word', aldus Douglas in gesprek met De Telegraaf.

'Van Gaal is een goede bondscoach, alleen maakt hij andere keuzes. Ik weet niet waarom hij dat doet. Misschien omdat ik de laatste jaren bij FC Twente niet mijn beste niveau heb gehaald', vervolgde de verdediger van Dinamo Moskou, die uitkijkt naar het aantreden van Guus Hiddink. 'Ik hoop dat de volgende bondscoach me wel een kans wil geven. Ik heb er veel voor gedaan om Nederlander te worden en het blijft een droom om in het Nederlands elftal te spelen.'

Douglas maakte in 2007 de overstap van het Braziliaanse Joinville naar FC Twente, waar hij zes seizoenen zou spelen. In de zomer van 2013 verkaste hij naar DInamo Moskou, waar hij tot dusver zeventien competitieduels speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.