Douglas Costa ontsnapt aan megaschorsing na bizar wangedrag

Reacties

De Italiaanse voetbalbond heeft Juventus-aanvaller Douglas Costa mild gestraft voor zijn wangedrag van afgelopen weekend. De Braziliaan moet, naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Sassuolo, vier duels toekijken.

Douglas Costa ontsnapt aan megaschorsing na bizar wangedrag

Juventus won zondag met 2-1 van Sassuolo, waarbij Cristiano Ronaldo zijn eerste twee doelpunten in Turijnse dienst maakte, maar het ging na afloop toch vooral over Costa. Hij kreeg in de slotfase namelijk kortsluiting: de Braziliaan spuugde tegenstander Federico Di Francesco in het gezicht, nadat hij hem eerder al een elleboogstoot én een kopstoot had gegeven.

De scheidsrechter zag het niet goed en gaf de rappe buitenspeler geel, maar na raadplegen van de VAR kreeg Costa alsnog zijn terechte straf: direct rood. Direct daarna vreesde alles en iedereen bij Juventus al voor een enorme schorsing, terwijl Costa zelf aan damage control probeerde te doen door zijn excuses aan te bieden.

Dat laatste lijkt nu te hebben gewerkt. Dinsdagavond werd bekend dat Costa slechts vier wedstrijden hoeft toe te kijken na zijn walgelijke wangedrag. De Italiaanse aanklager oordeelde dat het bewijs voor de elleboog- én de kopstoot niet voldoende was, en dus ontsnapt de aanvaller met een relatief kleine schorsing.

'Douglas Costa moet voor elf wedstrijden geschorst worden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.