Douglas blikvanger bij het nieuwe Go Ahead van Van Wonderen

Reacties

Go Ahead Eagles is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen competitiegenoot Telstar. In een wedstrijd waarin veel spelers hun eerste kans kregen, gebeurde er niet bijster veel.

Douglas blikvanger bij het nieuwe Go Ahead van Van Wonderen
© Pro Shots

Voor Go Ahead Eagles was het de eerste wedstrijd sinds 8 maart, toen er met 1-2 werd verloren van De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie. Daarna werd de competitie afgebroken vanwege de coronacrisis. Telstar kwam eerder al in actie, maar vorige week zaterdag liep de oefenpot tegen de amateurs van ADO '20 uit op een teleurstelling: 0-0. Het oefenduel in Deventer was het officieuze debuut van Kees van Wonderen als eindverantwoordelijke bij Go Ahead. Zijn komst als opvolger van Jack de Gier werd al in februari bekendgemaakt, maar kreeg dus bijna een half jaar later pas een officieuze invulling.

In de eerste oefenwedstrijd koos Van Wonderen voor twee verschillende opstellingen, één voor de eerste helft en één voor de tweede. Daardoor kwamen een boel nieuwe spelers in actie bij Go Ahead, onder anderen Jay Idzes (foto), Bas Kuipers en Kevin van Kippersluis maakten de eerste speelminuten. De opvallendste naam stond voor het tweede bedrijf op het opstellingformulier: Douglas maakte als proefspeler zijn opwachting bij Go Ahead. De genaturaliseerde Nederlander zit al sinds de zomer van 2018 zonder club, maar krijgt in Deventer een kans om terug te keren in het profvoetbal. Douglas kreeg helemaal op het einde van de wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid om zijn officieuze debuut voor Go Ahead nog specialer te maken, maar na een corner kopte de sterke verdediger naast.

Het was een spaarzaam hoogtepunt in deze oefenwedstrijd, waarin beide teams verdedigend goed opgesteld stonden. Telstar krijgt snel weer een kans om de eerste oefenwinst van het nieuwe seizoen te behalen, woensdag wordt er gespeeld tegen Jong Ajax. Go Ahead oefent komende zaterdag tegen Jong FC Utrecht.

De opstellingen van Go Ahead Eagles

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Wonderen en Douglas

Na de oefenwedstrijd kwamen de hoofdpersonen van de oefenwedstrijd aan het woord. Douglas reageerde na zijn eerste 45 minuten bij FOX Sports. 'Ik ben tevreden. Na zo'n lange tijd weer eens 45 minuten spelen, dat is wel lekker.' Volgens de verdediger is er nog wel ruimte voor verbetering. 'Ik ben er voor mezelf nog niet. Fysiek ben ik nog niet topfit, maar daar heb ik nog tijd voor.'

Trainer Van Wonderen sprak van een 'hoopvol begin' voor Douglas. 'Hij komt van heel ver en kwam hier binnen zonder ritme. Natuurlijk kan alles beter, fitter en beweeglijker. Maar zoals hij het nu ingevuld heeft, vind ik het hoopvol.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.