Dost mag hopen op basisplaats door blessure Olic

Reacties

Bas Dost krijgt zondag in de thuiswedstrijd tegen SC Paderborn mogelijk voor het eerst dit seizoen een basisplaats in de Bundesliga. Zijn concurrent Ivica Olic ontbreekt waarschijnlijk door een liesblessure, die hij donderdag opliep in het Europa League-duel met Lille (3-0).

Dost mag hopen op basisplaats door blessure Olic

Dost mocht gisteravond daarom na rust al zijn opwachting maken als invaller. Daarmee bleek al wel dat de Nederlandse aanvaller Nicklas Bendtner voorlopig voorbij is gestreefd in de pikorde. Trainer Dieter Hecking is niet volledig tevreden over de trainingsarbeid van de Deense spits, al kampt hij officieel met maag/darmklachten.

Hoewel Hecking vrijdag nog niet uitsloot dat Olic ondanks zijn lichte liesverrekking kan spelen. Mocht de 35-jarige Kroaat inderdaad ontbreken, dan lonkt voor Dost een zeldzame kans. De laatste keer dat hij een competitiewedstrijd van Wolfsburg vanaf de aftrap meemaakte was in de vorige jaargang, op 15 maart (1-1 bij Eintracht Braunschweig). De rest van het seizoen kwam hij vervolgens niet meer in actie door een heupblessure.

Het aandeel van Dost in de huidige tweede plaats van Wolfsburg beperkt zich vooralsnog tot drie invalbeurten van in totaal veertig minuten. In de Europa League kwam de voormalige Eredivisietopscorer drie keer in actie, waarvan alleen zijn optreden tegen FK Krasnodar er een in de basis betrof. Eind oktober mocht hij ook begonnen in het bekerduel met 1. FC Heidenheim, toen hij eveneens meteen scoorde. Afgelopen weekend was Dost als invaller ook tegen Hannover 96 trefzeker.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.