Dost loopt met nieuwe hattrick warm voor Gouden Schoen

Reacties

Sporting Lissabon heeft het uitduel met Sporting Braga tot een goed einde gebracht met dank aan Bas Dost (2-3). De spits maakte zijn derde hattrick in Portugese dienst.

Dost loopt met nieuwe hattrick warm voor Gouden Schoen

Dost opende zijn productieve avond in de vijftigste minuut. De spits mocht van elf meter aanleggen nadat Adrien Silva na een half uur had verzuimd een strafschop te benutten en zo de 1-0 van Braga's Ricardo Horta weg te poetsen.

Dost had wel succes vanaf de stip. Het bleek de voorbode van mooie avond voor de Oranje-international, die een kwartier voor het einde op aangeven van Marvin Zeegelaar ook de 1-2 voor zijn rekening nam.

Na de 2-2 van Rui Fonte was het andermaal Dost die van zich deed spreken. Met zijn derde treffer van de avond werd hij de matchwinner. Door de zege verstevigde Sporting de derde plaats.

Dost staat inmiddels op 31 competitietreffers dit seizoen, waarmee hij weer in de buurt komt van Lionel Messi in de strijd om de Gouden Schoen. De Oranje-international heeft nog drie duels om zijn Argentijnse concurrent te achterhalen. De Barcelona-grootheid heeft 33 competitiedoelpunten op zijn naam staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.