Dost kopt Sporting vlak voor tijd naar koppositie

Sporting Lissabon heeft de koppositie gegrepen in Portugal. In de uitwedstrijd bij subtopper Rio Ave groeide, wie anders dan, Bas Dost vijf minuten voor tijd uit tot de man van de wedstrijd: 0-1.

In een uiterst moeizame eerste helft, waarin Dost in de openingsfase een kleine kans kreeg, was het de thuisploeg die de bovenliggende partij was en ook veel meer gevaar stichtte. Liefst elf kansen creëerde Rio Ave, maar Sporting-doelman Rui Patricio werd niet gepasseerd.

In de tweede helft tapten de bezoekers dan ook uit een heel ander vaatje en dat resulteerde na een uur spelen in de eerste goal van de avond. Echter, het doelpunt van Bruno Fernandes werd afgekeurd. Daarna was het Sporting dat de thuisploeg verder onder druk zette, maar niet meer tot grote kansen kwam. Tot de 85ste minuut. Rodrigo Battaglia gaf een afgemeten voorzet op de clubtopscorer, die via de binnenkant van de paal zijn achtste van het seizoen binnenkopte, nadat hij vorige week ook al de man van de wedstrijd was door zijn hattrick tegen Chaves.

Na tien wedstrijden staat Sporting Lissabon bovenaan in Portugal met 26 punten, één meer dan FC Porto, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Porto komt zaterdagavond om half tien in actie op bezoek bij Boavista en kan dan de koppositie weer overnemen.