Fenomeen Dost met hattrick goud waard voor Sporting

Reacties

Bas Dost heeft Sporting Lissabon zondagavond aan een ruime zege geholpen. De Nederlander was met drie doelpunten en een assist goud waard tegen Chaves: 5-1.

Fenomeen Dost met hattrick goud waard voor Sporting

Het was alweer even geleden dat Dost op het scorebord was verschenen. Op 8 september was hij voor het laatst trefzeker voor Sporting. Tegen Chaves was hij zondag echter weer ouderwets op dreef. Binnen zes minuten was het namelijk al raak. De Oranje-international kopte een corner van Bruno Fernandes bij de eerste paal tegen de touwen.

Nog geen tien minuten later galmde zijn naam weer door Estadio Jose Alvalade. Ditmaal was Podence de aangever. De Portugees gaf de bal na een fraaie actie goed voor en weer rondde Dost met zijn hoofd af: 2-0. Door een treffer van Marcos Acuña ging Sporting met een 3-0 voorsprong de rust in.

Daarmee was het kwaad nog niet geschied voor de nummer veertien van de Primeira Liga. Dertien minuten na de hervatting was Dost opnieuw de plaaggeest, deze keer als aangever. Acuña maakte zijn tweede van de avond. Een kwartier voor tijd was het weer de beurt aan de Nederlander zelf.

Cristiano Piccini haalde de achterlijn en chipte de bal richting de tweede paal, waar Dost boven zijn man uit torende en de 5-0 binnenknikte. De spits, na Memphis Depay de tweede Oranje-international die zondagavond een hattrick maakte, liet daarmee alweer zijn zevende competitietreffer in negen duels aantekenen. Davidson redde in de extra tijd de eer voor de bezoekers met zijn 5-1.

Mede dankzij de hattrick van Dost neemt Sporting de tweede plaats in Portugal weer over van Benfica, dat eerder op de avond met 1-3 won bij Aves. FC Porto blijft koploper met 25 punten, twee meer dan Sporting.

Met zijn drie doelpunten tegen Chaves komt Dost op een totaal van 32 in het kalenderjaar 2017. Alleen Lionel Messi (36) scoorde vaker in de topvijftien competities in Europa. Harry Kane (29), Robert Lewandowski en Ciro Immobile (27) volgen op gepaste afstand.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.