'Dost geschorst na steun aan opstandige Sporting-spelers'

Reacties

Bas Dost is het volgende slachtoffer van de interne oorlog bij Sporting Lissabon. Volgens de goed ingelichte Portugese krant A Bola is de spits geschorst omdat hij zich solidair verklaart aan de spelers die in opstand kwamen tegen president Bruno de Carvalho.

'Dost geschorst na steun aan opstandige Sporting-spelers'

De voorzitter deed de bom ontploffen met een lang statement op social media, waarin hij hevige kritiek leverde op het optreden van de Sporting-spelers in het Europa League-duel met Atlético Madrid (2-0 verlies) op donderdag. De Carvalho beschuldigde Fábio Coentrão en Dost van 'niet willen spelen in Alvalade door gele kaarten te pakken die ze nooit hadden mogen pakken'. Daardoor is het tweetal uitgesloten voor de return van volgende week donderdag in Estádio José Alvalade.

Coentrão en Dost zijn dan mogelijk niet de enige afwezigen. Zij behoren volgens Portugese media tot de negentien geschorste spelers. Aanleiding voor de schorsingen is de reactie van de spelers op het statement van De Carvalho. Aanvoerder Patrício en vice-aanvoerder Carvalho kwamen immers met een eigen statement, dat gesteund werd door bovengenoemde spelers via social media. Ook Dost, die geen gebruik maakt van social media, zou zich achter het statement hebben geschaard.

Daarin laten Patrício en Carvalho in naam van de hele spelersgroep weten dat ze de uitingen van de voorzitter niet kunnen waarderen en hem beschuldigen van 'een gebrek aan steun (…) van degene die een leider zou moeten zijn'.

Volgens A Bola zijn er meer consequenties op komst. Real Madrid-huurling Coentrão zou per direct teruggestuurd worden naar Spanje en trainer Jorge Jesus zou aan opstappen denken. De Portugees moet zondag tegen Paços Ferreira waarschijnlijk aantreden met spelers uit het tweede elftal, maar zou eisen dat de club met een andere oplossing komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.