Dost draagt weer bij aan indrukwekkende start van Keizer

Marcel Keizer heeft ook zijn derde wedstrijd als coach van Sporting Portugal in winst omgezet. Rio Ave werd met ruime cijfers verslagen, waardoor Keizer indrukwekkende cijfers kan overleggen bij zijn nieuwe werkgever.

Rio Ave
Rio Ave
1 - 3
Sporting Lissabon

Eind november coachte Keizer zijn eerste wedstrijd van Sporting, in de beker werd Lusitano op een 1-4 nederlaag getrakteerd. Ook in de Europa League begon de Nederlandse coach goed, op bezoek bij Qarabag werd uitgehaald: 1-6.

In die duels scoorde Bas Dost in totaal drie keer, ook tegen Rio Ave was de lange spits weer trefzeker. Hij zette Sporting nog voor rust weer op voorsprong met een kiezelharde kopbal, daarvoor had Bruno Fernandes de score geopend voor Sporting en maakte João Schmidt gelijk.

Met een 1-2 stand begonnen Rio Ave en Sporting aan de tweede helft, in het tweede bedrijf werd nog één keer gescoord. Jovane Cabral krulde de bal twintig minuten voor tijd op schitterende wijze in de linkerhoek.

Zo heeft Sporting onder Keizer in drie wedstrijden dertien keer gescoord en kreeg de club slechts drie doelpunten tegen. In de Portugese competitie wordt de druk op koploper FC Porto opgevoerd, het verschil tussen de nummer één en twee bedraagt na elf wedstrijden twee punten. Zondag speelt Sporting zijn eerste thuiswedstrijd onder leiding van Keizer, Aves is dan de tegenstander in Estádio José Alvalade.