Bas Dost heeft Club Brugge aan de drie punten geholpen. De spits maakte er zaterdagavond twee tegen RFC Seraing en bij zijn tweede treffer werd hij bediend door Noa Lang. Ruud Vormer stond eveneens in de basis bij de nummer twee van de Jupiler Pro League.

Club Brugge
3 - 2
RFC Seraing
RFC Seraing

Club leek na halfuur op rozen te zitten, want Dost had de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong gezet. De voormalig international van Oranje benutte een strafschop nadat er in de zestien een overtreding was begaan op Vormer, en na een halfuur scoorde Dost zijn tweede na een goede actie van Lang. Eerder had Dost na een voorzet van Lang net naast gekopt.

Blauw-Zwart dacht de schaapjes op het droge te hebben, maar rechtsbuiten Ablie Jallow tekende voor de aansluitingstreffer door keeper Simon Mignolet te omspelen en het lege doel te vullen. Dankzij een treffer van Cisse Sandra leek Club toch nog met een dubbele marge aan de thee te gaan, maar voormalig ADO Den Haag-verdediger Dario Del Fabro kopte na een vrije trap de 3-2 tegen de touwen.

De tweede helft was lang niet zo spectaculair als de eerste. Trainer Philippe Clement greep na 63 minuten in en haalde onder anderen Vormer naar de kant, maar het bezoek ging daar niet beter van voetballen. Gescoord werd er ook niet meer, waardoor Club drie belangrijke punten toevoegde aan het totaal en in het spoor blijft van koploper Union Sint-Gillis. Lang zag trouwens nog wel een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel.