Dost belangrijk bij moeizame seizoenstart van Eintracht Frankfurt

Bas Dost heeft zijn waarde zaterdag getoond bij de start van het seizoen van Eintracht Frankfurt. In de eerste ronde van het toernooi om de DFB-Pokal leverde de Nederlandse spits een goal en een assist tegen 1860 München.

1860 München
1 - 2
Eintracht Frankfurt

Frankfurt had het moeilijk tegen de club die uitkomt op het derde profniveau van Duitsland. Dost hielp in de tweede helft om de ban te breken. Met een voorzet stelde hij André Silva in staat om de score te openen. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid en kopte Dost raak op aangeven van Silva.

De thuisploeg uit München deed in de slotfase nog wel iets terug via Philipp Steinhart, maar daar bleef het bij. Daardoor gaat Eintracht Frankfurt in de koker voor de loting van de volgende ronde. De loting vindt op 20 september plaats, de wedstrijden worden pas op 22 en 23 december gespeeld.

Union Fürstenwalde
1 - 4
VfL Wolfsburg

Ook het VfL Wolfsburg van spits Wout Weghorst bereikte de volgende ronde. Even leek er een stunt van FSV Union Fürstenwalde in de maak, want de club uit de Regionalliga Nordost kwam op voorsprong via Darryl Geurts. Door twee goals van João Victor draaide Wolfsburg het in de eerste helft nog om en via Yannick Gerhardt en Josuha Guilavogui werd de eindstand bepaald op 1-4.