Dortmund worstelt met Freiburg voor de ogen van woedende fans

Reacties

Borussia Dortmund blijft in het spoor van Bundesliga-topploegen Bayern München en RB Leipzig, door een benauwde zege op SC Freiburg. Het duel werd overigens licht ontsierd door de fans van de thuisploeg. De Nederlanders van FSV Mainz 05 kennen een uitstekend weekend.

Dortmund worstelt met Freiburg voor de ogen van woedende fans
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

In de schaduw van Bayern München kroop Borussia Dortmund in eigen huis voorbij SC Freiburg. BVB begon zonder doelpuntensensatie Erling Braut Haaland, die niet helemaal fit was en na iets meer dan een uur mocht invallen. Toen stond het overigens al 1-0, door een intikker van Jadon Sancho, die de score na een kwartiertje al opende. Dortmund was de gehele wedstrijd de ploeg met het meeste balbezit, maar speelde bepaald niet overtuigend en kwam een goed kwartier voor tijd enorm goed weg toen Lukasz Piszczek een kopbal van Nils Petersen van de lijn haalde.

Overigens was er voor en tijdens de wedstrijd ook het nodige gedoe met de supporters van Dortmund. Net als de fans van veel andere clubs (zoals ook die van Bayern München zaterdag) lieten zij zich eerder zeer kwetsend uit over Hoffenheim-eigenaar Dietmar Hopp, die door de fans van vrijwel alle andere clubs wordt gehaat. Geldschieter Hopp wordt in Duitsland bekritiseerd voor de manier waarop hij de club leidt: hij is feitelijk grootaandeelhouder, iets wat in Duitsland eigenlijk niet is toegestaan en waarover fans van andere clubs verbolgen zijn. Hem wordt verweten dat hij Hoffenheim zo met zijn kapitaal op een onrechtmatige manier naar de Bundesliga-subtop heeft geloodst.

Hoffenheim en de Duitse bond reageerden vervolgens op de spreekkoren door de fans van BVB voor de komende jaren te weren uit het stadion, iets waarop de supporters van Dortmund nu dus weer woedend reageerden richting de bond. Het spel werd daarom kort stilgelegd.

Eerder waren het de fans van Borussia Mönchengladbach die Hopp verbaal en via spandoeken op de korrel namen.

FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
2 - 0
Paderborn
Paderborn

Met Jeffrey Bruma in de basis, Jean-Paul Boëtius op de bank en de geblesseerde Jeremiah St. Juste op de tribune deed FSV Mainz 05 meer dan uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. De nummer vijftien stond tot zaterdag maar nét boven de degradatiestreep, maar rekende op eigen veld simpel af met hekkensluiter Paderborn. De stevige basis voor die overwinning was voor rust al gelegd.

Na een halfuurtje schoot Robin Quaison van afstand raak, een paar minuten later duwde Karim Onisiwo (op aangeven van Quaison) de bal met rechts koeltjes in de verre hoek. Die 2-0 bleek ook de eindstand.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 3
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach heeft zichzelf weer wat steviger op een Champions League-plaats genesteld, al ging het op visite bij middemoter FC Augsburg (met aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw in de basis) niet eenvoudig. Waar het halverwege nog 0-0 stond, was het een paar minuten na rust plotseling 0-2, dankij Ramy Bensebani en Lars Stindl. De thuisploeg deed vlak daarna echter alweer wat terug via Eduard Lowen en ook na de 1-3 van Stindl was het nog niet gedaan. De 2-3 van Alfred Finnbogason kwam echter te laat.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.