Dortmund wint eerste Bundesliga-topper dankzij nieuwe aanwinst

Reacties

De eerste topper in de Bundesliga is gewonnen door Borussia Dortmund. De ploeg van Edin Terzic was in eigen huis te sterk voor Bayer Leverkusen.

Dortmund wint eerste Bundesliga-topper dankzij nieuwe aanwinst
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Donyell Malen (Dortmund) en Jeremie Frimpong (Leverkusen) stonden aan de aftrap in het Signal Iduna Park voor de clash tussen de nummers twee en drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen. De thuisploeg opende al vroeg de score. Karim Adeyemi zag zijn inzet nog net getoucheerd worden door Marco Reus. Laatstgenoemde kreeg het doelpunt uiteindelijk op zijn naam.

Leverkusen moest zo in de achtervolging en kreeg daar met name via Patrik Schick ook serieuze kansen voor. Dortmund-doelman Gregor Kobel blonk echter uit onder de lat en hield zijn doel schoon. Dortmund begint het seizoen zo met een zwaarbevochten overwinning. Tegenvaller was wel het uitvallen van Adeyemi, die halverwege de eerste helft de strijd moest staken.

Leverkusen eindigde de wedstrijd overigens met een man minder, omdat doelman Lukas Hradecky hands maakte buiten zijn strafschopgebied. Verdediger Edmond Tapsoba sloot de wedstrijd zo af als doelman, want Leverkusen had al het maximale aantal wissels doorgevoerd met het inbrengen van onder anderen Mitchel Bakker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.