Borussia Dortmund heeft zondagavond een belangrijke zege geboekt op Eintracht Frankfurt. Donyell Malen was weer belangrijk voor zijn ploeg met een assist.

Borussia Dortmund
3 - 1
Eintracht Frankfurt

Malen en Ian Maatsen begonnen - net als tijdens de Champions League-zege op PSV - in de basis bij Dortmund. Donny van de Beek bleef negentig minuten op de bank bij Frankfurt. De Nederlanders van Dortmund zagen Frankfurt binnen het kwartier op voorsprong komen. Mario Götze deed zijn oude ploeg, na een pijlsnelle counter, pijn met de openingstreffer.

Nog in de eerste helft deed Dortmund wat terug. Malen snelde langs zijn directe tegenstander Niels Nkounkou, gaf de bal laag voor en zag zijn voorzet uiteindelijk bij Karim Adeyemi belanden. De 22-jarige Duitser schoot eenvoudig raak.

Dortmund had zondag een overwinning nodig om de aansluiting terug te vinden met de topdrie in de Bundesliga en dus ging de ploeg van Edin Terzić in de tweede helft op zoek naar de voorsprong. Die voorsprong kwam er tien minuten voor tijd ook. De ervaren Mats Hummels kopte een vrije trap van Julian Brandt tegen de touwen.

De thuisploeg leek de 2-1 in de slotfase wel even met tien man te moeten verdedigen, nadat aanvoerder Emre Can rood kreeg na een harde tackle. De VAR greep echter in en dus kwam de middenvelder weg met geel. Niet veel later zorgde diezelfde Can vanaf de stip voor de 3-1 eindstand.