Dortmund in zes minuten te kijk gezet, Van de Ven lacht na dubbele penaltymisser

De Nederlandse enclave bij Bayer Leverkusen moet nog steeds wachten op het eerste punt in het nieuwe seizoen. Zaterdagmiddag ging ook de derde competitiewedstrijd verloren. Micky van de Ven hield de nul met VfL Wolfsburg, maar dat kwam op een bijzondere manier tot stand. Borussia Dortmund zette zichzelf voor schut tegen het gepromoveerde Werder Bremen.

© Imago
Borussia Dortmund
2 - 3
Werder Bremen

Zonder de geblesseerde Donyell Malen kwam Dortmund zonder goed te spelen geen enkel moment écht in de problemen tegen Werder. Toch duurde het lang voordat de score werd geopend door Julian Brandt. Daarna leek Raphaël Guerreiro in de tweede helft de zege veilig te stellen. Zijn schot werd pas laat gezien door doelman Jiri Pavlenka, die daardoor geen redding kon brengen.

Zo leek Dortmund af te stevenen op een simpele overwinning, maar in de slotfase ging de wedstrijd op in zes minuten op zijn kop. Het werd namelijk alsnog een historische overwinning van Werder.

Lee Buchanan maakte op knappe wijze de aansluitingstreffer in de 89ste minuut, na goed doorzetten werkte hij de bal met de buitenkant van de voet in de rechterkruising. Enkele minuten later kopte Niklas Schmidt keihard de gelijkmaker binnen en was voor Werder het feest eigenlijk al compleet. Dortmund zakte echter volledig door de ondergrens en twee minuten later, in de 95ste minuut, zorgde Oliver Burke als invaller voor een grote stunt. Hij liep weg achter de rug van de laatste Dortmund-verdedigers en knalde keihard raak voor de 2-3. Nooit eerder kwam het in de Bundesliga voor dat een club drie doelpunten maakte na de 89ste minuut.

Bayer Leverkusen
0 - 3
1899 Hoffenheim

De voertaal op de bank van Leverkusen was tijdens het duel met 1899 Hoffenheim ongetwijfeld Nederlands, Mitchel Bakker, Daley Sinkgraven én Timothy Fosu-Mensah keken toe tijdens de wedstrijd. Landgenoot Jeremie Frimpong had wel een basisplaats en hij moest toekijken hoe Hoffenheim op prachtige wijze de score opende.

Christoph Baumgartner kreeg het voor elkaar vanuit stilstand met zijn hak de bal strak in de linkerhoek te krijgen. Tien minuten voor rust kopte Andrej Kramaric binnen voor een verdubbeling van de marge. Met de aanvallend ingestelde Bakker als invaller ging Leverkusen op zoek naar de aansluiting, maar Hoffenheim sloeg via Georginio Rutter toe in de slotfase.

VfL Wolfsburg
0 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Vlak voor rust kreeg Schalke 04 na een overtreding van Van de Ven de ideale gelegenheid om op 0-1 te komen. De bal ging op de stip nadat Van de Ven zich vergreep aan Simon Terodde, maar de spits miste de strafschop en zag ook de rebound gepakt worden door keeper Koen Casteels. Van de Ven was echter niet uit de zorgen, de VAR constateerde dat Casteels niet op zijn lijn stond. De Belg toonde zich een echte killer door ook de tweede poging van Terodde te keren. Zo bleef een eerste overwinning van basisspeler Thomas Ouwejan en Schalke opnieuw uit.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 2
FSV Mainz 05

Vanaf de derde minuut stond Jeffrey Gouweleeuw op scherp na zijn gele kaart tegen 1. FSV Mainz, toch bleef de mandekker de hele wedstrijd staan. In de slotfase kreeg hij te maken met invaller Delano Burgzorg, toen stond het 1-1 in de WWK ARENA. Karim Onisiwo opende de score, waarna Ermedin Demirovic het net als Baumgartner bij Hoffenheim presteerde om met de hak te scoren. Omdat Aarón Martín in de tweede helft een strafschop miste namens Mainz, leek het bij 1-1 te blijven. Vlak voor tijd kopte Jae-Sung Lee Mainz alsnog naar de winst.

VfB Stuttgart
0 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Doelman Mark Flekken liet de staf van SC Freiburg schrikken in de tweede helft, toen hij zonder dat de bal in de buurt was erbij ging zitten. De schrik voor een blessure was aanwezig, maar na een behandeling op het veld kon de Nederlandse doelman de wedstrijd voortzetten. Flekken schreef uiteindelijk een clean sheet bij en Freiburg pakte de drie punten. Vincenzo Grifo brak al in de elfde minuut de wedstrijd open.