Dortmund huurt Marokkaanse WK-ganger Hakimi van Real

Reacties

Op de dag dat het Andriy Yarmolenko aan West Ham United heeft verkocht, heeft Borussia Dortmund zelf de Marokkaanse WK-ganger Achraf Hakimi aangetrokken. De negentienjarige rechtsback wordt de komende twee seizoenen gehuurd van Real Madrid.

Dortmund huurt Marokkaanse WK-ganger Hakimi van Real

De door Real opgeleide Hakimi groeide afgelopen seizoen onder de inmiddels vertrokken trainer Zinedine Zidane uit tot vast lid van de A-selectie van De Koninklijke en kwam tot zeventien officiële optredens voor de Champions League-winnaar. Het was voldoende om met Marokko mee te gaan naar het WK, waar hij als linksback in alle wedstrijden meespeelde.

Komend seizoen zou er voor Hakimi door de komst van Spaans international Álvaro Odriozola waarschijnlijk minder speeltijd in het verschiet liggen bij Real. Bij Dortmund is hij meer dan welkom. 'Hakimi is een jonge, dynamische vleuvelverdediger die bij Real Madrid en de Marokkaanse nationale ploeg al op het hoogste niveau gespeeld heeft', zegt technisch directeur Michael Zorc.

Voor Dortmund is Hakimi na de miljoenenaankopen Abdou Diallo (FSV Mainz 05) en Thomas Delaney (Werder Bremen), Eintracht Frankfurt-vleugelspeler Marius Wolf en de transfervrije doelman Marwin Hitz (FC Augsburg) de vijfde zomeraanwinst. De vleugelverdediger moet bij Dortmund de concurrentie aangaan met de ervaren Pool Lukasz Piszczek (33).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.