Dortmund hervat met riante zege bij Werder Bremen

Borussia Dortmund is de tweede seizoenshelft begonnen met een ruime overwinning bij Werder Bremen: 0-5. Na twintig minuten zat de landskampioen al op rozen, waarna in de tweede helft verder bij de thuisploeg weggelopen werd.

Na negen minuten opende Marco Reus op fraaie wijze de score. Hij krulde een vrije trap over het Werder-muurtje, waardoor doelman Sebastian Mielitz kansloos was. Tien minuten later stond het al 0-2 toen Mario Götze een van richting veranderde poging in het doel zag ploffen.

Kort na rust was het definitief gedaan met de spanning toen Felipe Santana de voorsprong vergrootte naar 0-3. Daar bleef het niet bij in Bremen.

In de slotfase maakten Robert Lewandowski en Jakub Blaszczykowski het Dortmund-feest compleet door de score op te voeren naar 0-5. Ook Nuri Sahin mocht delen in de feestvreugde. Hij viel vlak voor tijd in en maakte zo zijn rentree bij de club die hij ooit verliet voor Real Madrid.

Door de overwinning bezet Dortmund nog steeds de derde positie met drie punten achterstand op Bayer Leverkusen. Het gat met koploper Bayern München bedraagt nog steeds twaalf punten. Werder Bremen is teleurstellend twaalfde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.