Dortmund door treffers Blaszczykowski langs Nürnberg

Borussia Dortmund heeft mede dankzij twee doelpunten van Jakub Blaszczykowski ook de tweede competitiewedstrijd na de winterstop gewonnen. Na de 5-0 afstraffing voor Werder Bremen van vorige week, rekende de regerend landskampioen ditmaal af met 1. FC Nürnberg: 3-0.

De eindstand was al na ruim twintig minuten bereikt. Blaszczykowski scoorde in een tijdsbestek van drie minuten twee keer voor BVB. Eerste benutte hij in de achttiende minuut een strafschop, nadat zijn landgenoot Lukas Piszczek door Timo Gebhart zou zijn neergehaald.

Even daarna was Blaszczykowski (op de foto geflankeerd door Sebastian Kehl en Piszczek) opnieuw niet te beroerd om een buitenkansje te verzilveren. Mario Götze klopte linksback Javier Pinola en nam doelman Raphael Schäfer onder vuur, waarna Kuba de rebound binnenwerkte.

In het vervolg van de wedstrijd hield Dortmund de overhand, waardoor Nürnberg geen aanspraak meer kon maken op een inhaalrace. Twee minuten voor tijd maakte Robert Lewandowski er op aangeven van Marco Reus nog 3-0 van.

Door de vijfde thuiszege van het seizoen komt Dortmund wat betreft het aantal punten op gelijke hoogte met nummer twee Bayer Leverkusen, dat zaterdag nog in actie komt tegen SC Freiburg.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.