Dortmund-coach Favre draait als blad aan een boom over Duitse titelstrijd

Reacties

Lucien Favre is teruggekomen op zijn uitspraak dat de titelstrijd in de Bundesliga is beslist. De trainer van Borussia Dortmund gelooft door het 1-1 gelijkspel van Bayern München bij 1. FC Nürnberg juist weer in de kansen van zijn ploeg.

Dortmund-coach Favre draait als blad aan een boom over Duitse titelstrijd

Favre was vorige week zwaar aangeslagen na de thuisnederlaag tegen Schalke 04. 'De race is gelopen', liet de oefenmeester zelfs optekenen. Op dat moment had Bayern München één punt meer, met het duel met Nürnberg nog tegoed. Door de remise van Der Rekordmeister is Favre van gedachten veranderd, en niet zo'n beetje ook.

'Alles is weer open, het ziet er weer heel anders uit', vertelde Favre vrijdag tijdens een persconferentie. De trainer betreurt zijn uitspraak van vorige week niet. 'Iedereen dacht toch dat het voorbij was? Niet alleen ik. We hadden het niet zien aankomen dat Bayern met 1-1 zou gelijkspelen.'

Sportief directeur Michael Zorc, die ook aanschoof bij het persmoment, verwijt Favre helemaal niets. 'Hij deed zijn uitspraak omdat hij enorm teleurgesteld was. We zaten allemaal even in een diepe depressie. Overal heerste de gedachte dat de race gelopen was, maar nu kan alles weer.'

Borussia Dortmund gaat zaterdag op bezoek bij Werder Bremen en treft dan nog Fortuna Düsseldorf (thuis) en Borussia Mönchengladbach (uit). Bayern stuit nog op Hannover 96 (thuis), RB Leipzig (uit) en Eintracht Frankfurt (thuis).

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Samenvatting: Borussia Dortmund - Schalke 04
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.