Dortmund baalt van gebrekkige discipline Aubameyang

Reacties

Sportief directeur Michael Zorc van Borussia Dortmund baalt van het gebrek aan discipline bij spits Pierre-Emerick Aubameyang. Het leverde de Gabonees eerder ook al een botsing met Peter Bosz op.

Dortmund baalt van gebrekkige discipline Aubameyang

'Auba is een speciale speler. Niet alleen omdat hij negentien keer gescoord heeft dit seizoen, maar ook omdat hij een extravert en kleurrijk persoon is. We hebben maar één probleem met hem: zijn punctualiteit. Dat moet ik heel duidelijk zeggen', vertelt Zorc in gesprek met het Duitse Sky Sports.

De directeur baalt daarvan. 'Dit is er vorig jaar ingeslopen, dat hij regelmatig te laat komt. Zijn maatje Ousmane Dembélé deed direct mee. Dan heb je als club het probleem hoe je daarmee omgaat', aldus Zorc. Dat laatste lukte met name Bosz niet goed. De Nederlander strafte de clubtopscorer door hem buiten zijn selectie te houden voor het Bundesliga-duel met VfB Stuttgart van 17 november. Zonder de sterspeler ging Dortmund vervolgens met 2-1 onderuit bij de promovendus.

Volgens verschillende Duitse media kwam Aubameyang bij de eerstvolgende training na het veelbesproken duel met Stuttgart doodleuk opnieuw te laat. Bosz hield hem deze keer wel bij de selectie, maar bij tijd en wijle maakte het duo een gebrouilleerde indruk. Uiteindelijk werd Bosz ontslagen, waarna Peter Stöger het stokje overnam.

Zorc hoopt dat Aubameyang, die op het punt staat zijn contract met een jaar te verlengen tot 2021, onder de nieuwe trainer aan zijn discipline gaat werken, al heeft hij er een hard hoofd in. 'Ik denk niet dat we het er helemaal uit krijgen, maar we kunnen ons best doen. Verder is hij een top professional.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.