Donny van Iperen vliegt zaterdag dan toch naar Nederland

Reacties

Donny van Iperen vliegt zaterdag naar Nederland. Tegen het einde van de middag komt de verdediger van Zimbru Chisinau aan in Rotterdam. Vervolgens zal hij behandeld worden in het Erasmus MC.

Donny van Iperen vliegt zaterdag dan toch naar Nederland
© Pro Shots

Van Iperen, die eerder voor Telstar en Go Ahead Eagles speelde, klapte vorige week zaterdag in een wedstrijd vol op de keeper van de tegenstander. Hij raakte buiten bewustzijn en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Chisinau.

'Donny heeft sindsdien geen enkel teken van leven gegeven. Alleen hele kleine signalen van bewustzijn', vertelde broer Joey dinsdag aan VI. De familie probeerde Van Iperen zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen, maar liep tegen 'bureaucratische barrières aan' aan, zo legde Joey uit.

Als voetballer in het buitenland, in dit geval Moldavië, bleek Van Iperen niet te zijn verzekerd voor zorgkosten in Nederland. Hij staat geregistreerd als burger in Moldavië en is in die hoedanigheid aangewezen op zorg in dat land. Er is nu echter een versnelde inschrijfprocedure gestart, waardoor Van Iperen alsnog in Nederland terechtkan. Zijn status is overigens nog wel onveranderd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.