Donnarumma-soap eindigt met nieuw contract

Reacties

Met een nieuw contract tot medio 2021 is een einde gekomen aan de soap rond Gianluigi Donnarumma. De achttienjarige goalie zette dinsdag zijn handtekening onder een lucratieve verbintenis bij AC Milan en zag zijn oudere broer Antonio Donnarumma óók een verbintenis met de Rossoneri signeren.

Donnarumma-soap eindigt met nieuw contract

De nog altijd maar achttienjarige Donnarumma was de voorbije maanden een van de meest besproken spelers in Italië. Het supertalent gaf aanvankelijk aan zijn medio 2018 aflopende contract in Milaan niet te willen verlengen, waarop de club aankondigde hem na dit seizoen uit te zwaaien.

Vervolgens kreeg Donnarumma de hoon van de Milan-fans over zich heen, hij werd als geldwolf neergezet en kreeg onder meer een dollardouche. Vervolgens ontstond een soap waarin diverse theorieën over de beweegredenen van de Italiaanse international, die ondertussen in verband werd gebracht met de nodige Europese grootmachten, de ronde gingen.

Een kleine maand na het opsteken van de storm, is er witte rook en heeft Donnarumma alsnog zijn contract verlengd. Volgens Italiaanse media gaat hij zes miljoen per jaar verdienen en is in het contract een gelimiteerde afkoopsom van zeventig miljoen euro opgenomen. Bij het niet kwalificeren voor de Champions League zou dat bedrag zakken naar vijftig miljoen euro.

Een bijkomstigheid voor de getalenteerde goalie is de komst van zijn 27-jarige broer. Antonio Donnarumma, die in Milaan de jeugdopleiding doorliep en daarna onder meer uitkwam voor Piacenza, Bari en meest recentelijk bij Asteras Tripoli, zal als derde goalie gaan fungeren. Hij moet het doen met een salaris van een miljoen per jaar, een stuk minder dan zijn kleine broertje.

Het binnenboord houden van Donnarumma is voor het ambitieuze Milan een grote opsteker. De roemruchte club wil weer een gooi gaan doen naar succes en haalde daarvoor al André Silva (van Porto, 38 miljoen euro), Andrea Conti (van Atalanta, 25 miljoen euro), Hakan Calhanoglu (van Bayer Leverkusen, 22 miljoen euro), Matea Musacchio (van Villarreal, 18 miljoen euro), Ricardo Rodríguez (van VfL Wolfsburg, 18 miljoen euro) en via een huurconstructie met Atalanta Franck Kessié.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.