Donkere wolken pakken zich samen: Gattuso faalt voor cruciale test

Reacties

Het lot van trainer Gennaro Gattuso bij AC Milan hangt aan een zijden draadje. Ook het uitduel met Frosinone op tweede kerstdag mondde uit in een deceptie voor de gevallen grootmacht. En dus pakken donkere wolken zich samen boven San Siro. 

Donkere wolken pakken zich samen: Gattuso faalt voor cruciale test
Frosinone
Frosinone
0 - 0
AC Milan
AC Milan

Gattuso schoof volgens Italiaanse media immers aan bij het kerstdiner in de wetenschap dat de eerstkomende twee duels met Frosinone en SPAL cruciaal zouden zijn voor zijn toekomst bij Milan. Aanleiding voor die onheilspellende berichten zijn de slechte resultaten van de laatste weken tegen Torino (0-0), Bologna (0-0) en Fiorentina (0-1) en de uitschakeling in de Europa League.

Op bezoek bij het nietige Frosinone had Patrick Cutrone zijn trainer al vroeg in de wedstrijd gerust kunnen stellen, maar de twintigjarige spits die hoge ogen gooide bij de Golden Boy-verkiezing kreeg de bal van dichtbij niet tussen de palen. Ook de geslepen Gonzalo Higuaín, die al sinds eind oktober niet meer scoorde in de Serie A, kon het verschil opnieuw niet maken.

Gonzalo Higuaín hielp trainer Gennaro Gattuso opnieuw niet uit de brand.
Gonzalo Higuaín hielp trainer Gennaro Gattuso opnieuw niet uit de brand.

De Spanjaard Samu Castillejo was met een bal tegen de paal wel dicht bij een doelpunt. Toch mocht Gattuso zich uiteindelijk nog gelukkig prijzen dat het halverwege 0-0 stond. Frosinone vierde vlak voor rust al uitbundig feest, toen de treffer van Camillo Ciano op aanraden van de VAR alsnog werd afgekeurd wegens de overtreding op Hakan Calhanoglu die eraan voorafging.

Zo stond voor de zesde keer op rij de brilstand op het scorebord in de rust van een competitieduel van Milan. De ploeg van Gattuso scoorde zelf al niet meer in de Serie A sinds 2 december (2-1 tegen Parma). In het tweede bedrijf konden de povere Rossoneri daar geen verandering meer in brengen, met een paar hopeloos mislukte pogingen van Higuaín als symbool voor de malaise.

Aan de andere kant testte de van Inter gehuurde Andrea Pinamonti de reflexen van Gianluigi Donnarumma nog wel, net als Ciano in de slotfase. Een nederlaag bleef Gattuso bespaard. Desondanks is de vraag hoelang de clubleiding van Milan het geduld nog bewaart. Komende zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van 2018 tegen SPAL op het programma. Daarna is het twee weken winterstop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.