'Donkere Dinsdag' voor Juve: spelers volgens Pirlo al in vakantiemodus

Reacties

Volgens Andrea Pirlo waren de spelers van Juventus tijdens het Serie A-duel met Fiorentina met hun hoofd al bij de zeer korte vakantie. De Oude Dame ging dinsdagavond met 0-3 onderuit en totaliseert nu al vijftien verliespunten.

'Donkere Dinsdag' voor Juve: spelers volgens Pirlo al in vakantiemodus
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 3
Fiorentina
Fiorentina

'In wedstrijden voor kerst gebeurt het soms dat je al denkt aan de vrije dagen. We waren niet geconcentreerd genoeg en konden ons niet meer herpakken', vertelde de Juventus-trainer kort na de eerste competitienederlaag van dit seizoen aan Sky Sport Italia.

Als gevolg van een rode kaart voor Juan Cuadrado speelde de landskampioen ongeveer zeventig minuten met tien man. 'Dat mogen we niet als excuus gebruiken. Dit resultaat ligt puur aan onze instelling.'

Eerder op de dag incasseerde Juventus al een stevige domper. Het Italiaanse Olympisch Comité CONI besloot namelijk dat de Bianconeri het duel met Napoli alsnog moeten afwerken, nadat ze eerder een reglementaire 3-0 overwinning kregen toegekend. In lijn met de regels van de lokale gezondheidsautoriteiten reisde Napoli begin oktober niet af naar Turijn nadat Piotr Zielinski en Eljif Elmas positief waren getest op het coronavirus. De club uit Napels ging tot twee keer toe tevergeefs in beroep tegen die sanctie, maar heeft bij de derde poging alsnog gelijk gekregen.

'We hebben er absoluut geen probleem mee om die wedstrijd te spelen', reageerde Pirlo. 'Ik vind het alleen jammer voor al die ploegen die wel gewoon in actie moesten komen, hoewel ze nog veel meer spelers misten door COVID-19. Voor die clubs lijkt me het niet heel eerlijk.'

Media
In de Italiaanse kranten wordt de dubbele Juventus-dreun woensdag breed uitgemeten. 'Juventus, wat een klappen in het gezicht', meldt de Corriere dello Sport op de voorpagina. Tuttosport heeft het over 'zwarte dinsdag'. La Gazzetta dello Sport schrijft over 'een ineenstorting tegen Fiorentina op de dag van zes verloren punten'.

Extra pijnlijk is dat Juventus nooit eerder met drie goals verschil een Serie A-wedstrijd in het in 2011 geopende Juventus Stadium had verloren. Het feitje illustreert dat de jacht op de tiende Scudetto op rij niet bepaald vlekkeloos verloopt.

Na een minibreak hervat Juventus het Serie A-seizoen op zondag 3 januari met een thuiswedstrijd tegen Udinese, waarna op woensdag 6 januari het bezoek aan koploper AC Milan wacht. Het is nog niet zeker of Matthijs de Ligt er dan bij is. De verdediger liep dinsdag in de slotfase een spierblessure op en het is nog niet duidelijk hoe ernstig de kwetsuur is.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.