Dominante Koopmeiners schiet Atalanta naar halve bekerfinale

Atalanta heeft zich woensdagavond na Fiorentina en Lazio als derde ploeg geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. Op bezoek bij AC Milan kwam de ploeg met de geblesseerd uitgevallen Marten de Roon en uitblinker Teun Koopmeiners op achterstand, laatstgenoemde bezorgde Atalanta daarna eigenhandig een plek in de halve eindstrijd.

AC Milan
AC Milan
1 - 2
Atalanta Bergamo

De Roon moest zich op slag van rust laten vervangen met een hoofdblessure, enkele minuten later sloeg Milan toe. Rafael Leão schoot strak raak in de hoek na een combinatie met Theo Hernández. Het antwoord van Atalanta liet niet lang op zich wachten, Koopmeiners maakte in de extra tijd van de eerste helft gelijk met een bekeken schot. Bekijk de eerste goals van de kwartfinale onderaan.

Koopmeiners bleef zich manifesteren in de wedstrijd tegen Milan, vlak na rust zorgde hij bijna voor de 1-2. De Oranje-middenvelder speelde Christian Pulisic handig uit en vond bijna de rechterhoek achter keeper Mike Maignan. De 1-2 viel vervolgens alsnog via Koopmeiners. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding op Aleksey Miranchuk, de specialist pakte het buitenkansje dankbaar aan voor zijn zesde doelpunt dit seizoen.

Op zoek naar de gelijkmaker bracht Milan-coach Stefano Pioli spelers als Yacine Adli en Olivier Giroud in, dit ging ten koste van Tijjani Reijnders. De defensie van Atalanta hield echter ook zonder de instructies van coach Gian Piero Gasperini stand. De trainer was vijf minuten voor rust naar de tribune gestuurd. Atalanta speelt in de halve finale een tweeluik tegen Fiorentina, de club won de Coppa Italia in 1963 voor het laatst.