Dominant Southampton vestigt direct nieuw record in Championship

Reacties

Southampton is sterk gestart in het Championship. The Saints wonnen vrijdagavond bij Sheffield Wednesday en gunden de tegenstander wel erg weinig tijd aan de bal.

Dominant Southampton vestigt direct nieuw record in Championship
© Pro Shots
Sheffield Wednesday
Sheffield Wednesday
1 - 2
Southampton
Southampton

Che Adams maakte in de 87ste minuut het winnende doelpunt voor Southampton, dat in de achtste minuut al op voorsprong was gekomen via Adam Armstrong. De 1-2 score deed geen recht aan het spelbeeld. De Premier League-degradant was erg dominant op Hillsborough, zo dominant dat in de eerste helft een Championship-record werd verbroken. Southampton liet voor rust 477 voltooide passes noteren. Nooit eerder kwam een team op het tweede niveau in Engeland in één helft tot zoveel succesvolle passes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opvallend bij Southampton was dat Roméo Lavia niet in actie kwam. De negentienjarige Belg zat wel bij de selectie, maar werd door manager Russell Martin aan de kant gehouden. Laatstgenoemde wilde na afloop weinig kwijt over de toekomst van de door Liverpool begeerde middenvelder. Wel maakte hij duidelijk dat de kans groot is dat nog verschillende spelers verkocht worden. 'Natuurlijk zullen er nog spelers vertrekken, we hebben nu een erg grote selectie. De selectie zal er over een paar weken anders uitzien. Misschien zijn we dan nog wel sterker dan nu', zei de Schot.

Met Tino Livramento raakt Southampton al een van zijn beste jonge spelers kwijt. De twintigjarige rechtsback vertrekt naar Newcastle United, voor een transfersom die door bonussen naar verluidt kan oplopen tot 46 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Meer Southampton
Meer over Southampton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.