Dominant Juventus pakt zesde achtereenvolgende titel

Reacties

Juventus heeft zich zondag voor het zesde seizoen in successie gekroond tot kampioen van Italië. Na de 3-0 zege op Crotone is de Champions League-finalist met nog één speelronde voor de boeg niet meer te achterhalen voor de concurrentie, die dit seizoen bestond uit AS Roma en Napoli.

Dominant Juventus pakt zesde achtereenvolgende titel

Een halve week na het veroveren van de Coppa Italia kreeg Juventus de kans om ook de Scudetto binnen te slepen in wat een historisch seizoen kan worden voor de Bianconeri. De thuisploeg kreeg zondag bezoek van degradatiekandidaat Crotone, dat zijn laatste zeven wedstrijden niet had verloren en dus met enig vertrouwen de reis naar Turijn aanvaardde.

Toch was het als vanzelfsprekend Juventus dat het heft in handen nam en al in de twaalfde minuut de ban brak. De jarige Mario Mandzukic - 31 jaar - kwam voor zijn man om een fraaie voorzet van Juan Cuadrado te promoveren tot doelpunt. Onder aanvoering van Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala ging Juventus op jacht naar de 2-0, maar de Crotone-defensie bleek een harde noot om te kraken. Toch verdubbelde De Oude Dame nog voor rust de marge. Dybala zorgde dat de 33ste Scudetto heviger dan ooit knipoogde naar Juventus door een vrije trap achter doelman Alex Cordaz te schieten.

Na de hervatting beperkte Juventus zich voornamelijk tot controleren. De thuisploeg koesterde het balbezit, zonder een reeks mogelijkheden te creëren. Vlak voor tijd maakte alsnog Alex Sandro de 3-0, waardoor Juventus definitief de eerste club werd met zes achtereenvolgende Serie A-titels. Crotone zag concurrent Empoli met 0-1 verliezen van Atalanta Bergamo, waardoor de ploeg zich nog altijd kan handhaven.

Voor de Italiaanse recordkampioen begint nu het aftellen tot de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Op zaterdag 3 juni staan de grootmachten tegenover elkaar in Cardiff.

AC Milan - Bologna 3-0
AC Milan ving de wedstrijd aan in de wetenschap dat met een zege de zesde plaats en daarmee een ticket voor de voorronde van de Europa League zou worden veiliggesteld. De Rossoneri maakten pas in de tweede helft het verschil door goals van Gerard Deulofeu, Keisuke Honda en Gianluca Lapadula. Verder stijgen zit er niet meer in voor AC Milan: de ploeg uit de modestad zal het Serie A-seizoen als nummer zes afsluiten.

Overige uitslagen
Empoli - Atalanta Bergamo 0-1
Genoa - Torino 2-1
Sassuolo - Cagliari 6-2
Udinese – Sampdoria 1-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.